Me asumme rivitalossa, pienellä rivitalo-alueella, missä asuu lähinnä lapsiperheitä ja pariskuntia. Muutimme tänne muutama vuosi sitten. Olemme tietysti ainut naispari (only gay in the village :D).

Meitä kohtaan osoitettiin lähinnä mielenkiintoa ja kaikki olivat ja ovat edelleen ystävällisiä. Mutta kyllähän sitä saa ennakkoluuloja ja ihmettelyäkin osakseen, täälläkin.

Vaimokkeeni kävi viime kesänä kampaajalla ja leikkasi hiuksensa pitkistä lyhyiksi, väri vaihtui vaaleasta tummaksi. Naapurin rouva oli heti mennyt toiselle rouvalle juoruamaan että mä olen vaihtanut naista! Ei ollut ihan tunnistanut :D Mutta niinhän se on, homot vaihtaa kumppaniaan kuin paitaa ja vähintäänkin pettää aina tilaisuuden tullen!

Joskus vietimme iltaa pienimuotoisesti naapuri-pariskunnan kanssa ja tietysti tuli puhetta meistä ja pojasta. Puhuttiin lasten suhtautumisesta erilaisiin perhemuotoihin ja sen sellaisesta. Naapurin rouva ilmoitti kylmänviileästi että "Teidän poikaa tullaan kyllä kiusaamaan koulussa." Yritin siinä sitten vähän toppuutella ja sanoa että eipä ole tähänkään mennessä kiusattu missään ja niin edelleen... Noh enhän mä saanut edes suunvuoroa kun naapuri piti mielipiteestään kiinni niin tiukasti. Toki ilmoitti opettavansa omille lapsilleen (2 lasta), suvaitsevaisuutta ja kuulemma ovat tukemassa meitä tämän tiukan paikan tullen... Kaikkihan lähtee vanhemmista ja he ovat mallina lapsilleen, opettamassa myös sitä suvaitsevaisuutta ja hyväksymään erilaisuuden.

Voisiko olla niin että poikaa kiusattaisiin meidän takia? Toivottavasti ei.

Samainen naapuri joka luuli minun vaihtaneen vaimoa, on myöskin tahollaan kahden lapsen äiti. Hänen toinen lapsensa on jo kouluikäinen ja tämä lapsi oli sitten joskus äidiltään kysynyt meistä, että mitä me oikein ollaan? Äidille oli iskenyt ilmeisesti paniikki ja hän oli kertonut että me ollaan KÄMPPIKSIÄ! :D Kauankohan tämä selitys menee läpi viidesluokkalaiselle? Olisi ehkä parempi olla heti rehellinen, koska totuus tulee ilmi jokatapauksessa joskus. Mutta tällainen suhtautuminen kertoo siitä että kaikki eivät ole vielä valmiita kohtaamaan meitä. Tai ehkä ne lapset olisivat, mutta vanhemmat ei?

Ja kuka hullu nainen muuttaisi kämppiksenä omistus-asuntoon toisen naisen kanssa, kenellä on lapsi?!?! (Ei millään pahalla jos joku on näin tehnyt)..